X

Motivul surprinzător pentru care s-ar putea să te balonezi

Motivul surprinzător pentru care s-ar putea să te balonezi. Dacă te-ai luptat cu balonarea inconfortabilă a burții, nu ești singura. Adevăratul motiv pentru care ești balonată este că nu mănânci suficient. S-ar putea să te întrebi cum este posibil acest lucru, mai ales când poate ai auzit că mâncatul în exces provoacă balonare.

Cu toate acestea, o alimentație deficitară sau modelele alimentare haotice pot, de asemenea, să facă ravagii asupra sistemului tău digestiv.

Motivul surprinzător pentru care s-ar putea să te balonezi

Privarea corpului dumneavoastră de suficiente nutrienți și calorii poate declanșa un răspuns de stres în intestin, ceea ce duce la balonare inconfortabilă și alte simptome de suferință gastrointestinală.

Mecanismul natural de apărare al organismului dvs. interpretează lipsa de hrană ca pe un semn de conservare a energiei, ceea ce poate încetini digestia și provoca balonare.

CITEȘTE ȘI: Ceaiul care reduce inflamația din organism și combate balonarea

Sindromul intestinului iritabil

Sindromul intestinului iritabil (SII) și tulburările de alimentație sunt, de fapt, o comorbiditate foarte frecventă. Cercetările arată că, dintre femeile diagnosticate cu tulburări de alimentație, 50% au avut SII și 98% au avut o tulburare intestinală funcțională.

Deși există mai multe motive pentru această corelație, restricția calorică poate provoca atrofierea organelor digestive, ceea ce poate duce la constipație, balonare și motilitate intestinală deficitară.

Varietatea limitată a alimentelor poate, de asemenea, să perturbe echilibrul bacteriilor. intestinului și producția de enzime digestive, agravând sau cauzând în același timp o potențială intoleranță alimentară.

Alimentele bogate în fibre

O altă cauză frecventă a balonării este un aport ridicat de alimente bogate în fibre, fără alți nutrienți care să ajute la digestie și absorbție. Aportul excesiv de fibre în salate de masă cu puține calorii poate provoca balonare și indigestie. De asemenea, mestecatul unei cantități mari de gumă sau consumul de băuturi carbogazoase pentru a vă tăia pofta de mâncare vă poate face să înghițiți mult aer, ceea ce vă poate face în cele din urmă să vă balonați.

Contrar credinței populare, alimentația insuficientă sau modelele neregulate de alimentație pot provoca tulburări digestive și balonare neplăcută . Mâncatul suficient de alimente și atenția acordată aportului de fibre poate ușura balonarea.

CITEȘTE ȘI: O plantă des întâlnită în România este un adevărat medicament: Întăreşte imunitatea, alungă depresia, combate balonarea

În plus, un aport excesiv de fibre și mestecatul gumei sau consumul unor cantități mari de băuturi carbogazoase pot contribui la balonare.

Pentru cei care se luptă cu balonarea, se recomandă să solicite îndrumarea unui dietetician înregistrat pentru a crea un plan alimentar blând și pentru a rupe ciclul de malnutriție și simptome digestive continue, potrivit actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro